Swedish Academy Astronomy & Astrophysics Class visit

Europe/Rome
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Introduction and EGO 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Stavros Katsanevas
    • 9:30 AM 10:00 AM
      The Advanced Virgo the detector 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Giovanni Losurdo (INFN Pisa)
    • 10:00 AM 10:15 AM
      Mirrors and Suspensions 15m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Valerio Boschi (INFN)
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Mirrors and environmental monitoring 15m
      Speakers: Irene Fiori (European Gravitational Observatory), Jerome Degallaix (Laboratoire des Matéraux Avancés)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Visit of the interferometer 1h 30m
      Speaker: Fiodor Sorrentino
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 2:30 PM
      Interferometer Sensing and Control 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Julia Casanueva (EGO)
    • 2:30 PM 3:00 PM
      QM Squeezing 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Eleonora Capocasa
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Advanced Virgo+ (O4,O5) 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Raffaele Flaminio
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Post O5 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speakers: Samaya Nissanke, Viviana Fafone
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee 30m
    • 4:30 PM 5:00 PM
      GW Science the runs O1-O3 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Giancarlo Cella (INFN Pisa)
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Multimessenger AstroPhysics (remote) 30m
      Speaker: Marica Branchesi
    • 5:30 PM 6:00 PM
      3rd Generation and Einstein telescope 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Michele Punturo (INFN)
    • 6:00 PM 6:30 PM
      Global computing for GW 30m Auditorium (EGO)

      Auditorium

      EGO

      Speaker: Franco Carbognani
    • 7:00 PM 9:30 PM
      Dinner at EGO 2h 30m
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Meeting with INFN/ UNIPI 1h 30m University of Pisa

      University of Pisa

    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      GW and Citizen's Science 30m University of Pisa

      University of Pisa

      Speaker: massimiliano razzano
    • 11:30 AM 12:00 PM
      GW and Inclusion 30m University of Pisa

      University of Pisa

      Speaker: Wanda Diaz-Merced
    • 12:00 PM 12:30 PM
      GW and Engagment 30m University of Pisa

      University of Pisa

      Speaker: Vincenzo Napolano
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch and transition to Opera Duomo 1h 30m

      https://www.terredipisa.it/attrazione/museo-dellopera-del-duomo/

    • 2:00 PM 2:30 PM
      EUROGRAV, First attempts for a European GW observatory 30m
      Speaker: Adele La Rana
    • 2:30 PM 3:00 PM
      Galileo and his times 30m
      Speaker: Stefano Gattei
    • 3:00 PM 3:45 PM
      The tower of Pisa , Geotechnical/Historical issues 45m
      Speaker: Nunziante Squeglia
    • 3:45 PM 4:30 PM
      Visit of the tower of Pisa 45m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Coffee and transition to Museo della Grafica 1h
    • 5:30 PM 7:00 PM
      Visit of the Museo della Grafica 1h 30m Palazzo Lanfranchi

      Palazzo Lanfranchi

      Speaker: Alessandro Tosi
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Dinner at Osteria Micheletti 3h

      Via Rosselmini, 9, 56125 Pisa

    • 10:00 PM 11:00 PM
      Luminara from Museo della Grafica windows 1h
    • 8:00 AM 10:30 AM
      Trip to Florence and Discussion with INFN at Museo auditorium 2h 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee 30m
    • 11:30 AM 1:00 PM
      Visit of the Galileo Museum Florence 1h 30m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch 1h
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit of the Opificio delle Pietre Dure 2h